Yoga Hold

YogaHoldHeader

Hold beskrivelser

Yoga bliver ofte forbundet med de fysiske stillinger (asanas), men er i ligeså høj grad en praksis henimod et liv i mere balance. Fælles for yogastilarterne er at de søger at skabe balance mellem krop, sind og sjæl.

Nogle mennesker hælder til en overvejende fysisk og bevægelsesorienteret praksis mens andre har meget gavn af meditation og åndedrætsøvelser. Der er ikke nogen yogastilart som er den bedste.

Det handler om at finde en yogastilart og et niveau, som passer til ens udvikling og behov.

En kort beskrivelse af de yogastilarter du finder hos os.

Hatha yoga

Dækker over den fysiske yogapraksis, og langt de fleste yogaformer, der bliver undervist i vores del af verden, falder under den overordnede kategori "Hatha yoga". Hatha yoga bliver dog ofte brugt til at beskrive en simpel, basic yogapraksis, der indeholder klassiske yogastillinger, meditation og åndedrætsøvelser - oftest udført i et roligt tempo med pauser mellem stillingerne.

Fokus i Hatha Yoga er typisk på at udføre de klassiske stillinger korrekt og efter kroppens kunnen.

Ha betyder 'sol' på Sanskrit og tha betyder 'måne'. Sanskrit er det oldindiske sprog.

Hatha Yoga

De klassiske Yoga øvelser gennemgåes i et tempo hvor alle kan være med. Niveau 1 for nye - eller hvis du satdigt har brug for at blive mere fortrolig med stillingerne /opbygge styrke og stabilitet.

Niveau 2 når du gerne vil lidt videre og prøve lidt mere avancerede stillinger evt. med flows. 

Hatha Core Yoga

Gennem yogaøvelserne arbejder vi med at styrke mave og rygmusklerne. Holdet henvender sig til folk, som godt kan lide at få varmen under træning.

Hatha Yin & Yang Yoga

Gennem yogaøvelserne arbejder vi med dualiteterne i livet - yin og yang, maskulin og feminin, mørke og lys.

Hvor vi forsøger at balancere disse modstående kræfter. Der afsluttes med savasana.

Et hold med klassiske stillinger for de morgenfriske – alle kan deltage. Det bliver en morgen praksis der frisker din krop op inden du

skal i gang med dagen.

Vinyasa yoga

Også kaldet Flow yoga - betegner de mere dynamiske former for yoga, hvor yogastillingerne udføres i et hurtigt tempo og bliver sat sammen i kortere eller længere sekvenser.

Der er sjældent pause mellem stillingerne og fokus er på at skabe flow og at bevæge kroppen i takt med åndedrættet. I Vinyasa yoga er overgangen fra én stilling til en anden lige så vigtig som dét at være i en stilling.

Det vedvarende fokus på bevægelse og åndedræt kan frembringe en tilstand af meditation i bevægelse. Ved udførslen af Vinyasa yoga dannes der meget varme i kroppen og det hjælper til at udskille affaldsstoffer.

Vinyasa-sekvenser kan også opleves på en Hatha yoga klasse, fx i form af de klassiske solhilsner, hvor bevægelserne kædes sammen med hinanden og synkroniseres med åndedrættet. Der afsluttes med savasana.

Yin yoga

Er en stille og meditativ yogaform udviklet af Paul Grilley. Yin yoga kombinerer visdom fra Taoisme og kinesisk akupunktur med den indiske yogafilosofi. I Yin yoga arbejder man passivt med at strække kroppens bindevæv, og det er et godt supplement til de fleste andre yogastilarter, hvor man arbejder med at styrke og strække musklerne.

I Yin yoga holdes stillingerne i længere tid (fra 3 til 10 min), så der er tid til at give slip og lade tyngdekraften gøre sit arbejde.

Fantastisk for sportsfolk, til at holde bindevævet smidigt og undgå skader!

Et hold FOR ALLE. 

YOGA Mindfulness

Fokus på den mentale del af yoga,meditation og vejrtrækningsteknikker samt klassiske Hatha øvelser.

Et hold FOR ALLE. 

Gravidyoga

Er for kvinder i alle stadier af deres graviditet. Programmerne er skræddersyet til den gravide krop og tilpasses den enkelte, så alle for mest muligt ud af dem. Gravidyoga holder kroppen stærk og smidig under graviditeten og forbereder kvinden fysisk og mentalt på den forestående fødsel.

Børne Yoga

Vi leger med de klassiske yoga øvelser, der styrker koncentrations – og koordineringsevnen, opbygger styrke og udholdenhed og udvikler barnets rummelige bevidsthed.

Barnets lærerom sin krop – så det opbygger selvværd og lærer at samarbejde med andre.

Vi slapper af og træner vores vejrtrækning – sover Yogisøvn.

Nogle gange maler vi Mandala, fortæller historier, synger – arbejder med lyde og mantra.

Mor & Baby yoga

Mor & baby yoga tager udgangspunkt i klassisk Hatha yoga, enkle stillinger, stimmulering med lyde, sanse-, åndedrætsøvelser, meditation og afspænding, som gavner både dig og din baby og forbindelsen imellem jer.

Med din baby omkring dig laver vi enkle yogastillinger, der styrker og udstrækker din krop inkl. bækkenbunds- og coretræning, samt åndedrætsøvelser og afspænding.

Babyerne inddrages med massage og særlige yogaøvelser for de små.

Mor & Baby Yoga, giver:

  • Forbedrer kontakten og kommunikationen imellem jer.
  • Afhjælper anspændthed i f.eks nakke, skuldre og ryg.
  • Understøtter en god kropsholdning.
  • Giver ro - afhjælper stress og bekymringer.
  • Fremmer god søvn for både dig og din baby.
  • Understøtter babyens udvikling, motorisk og følelsesmæssigt.
  • Fremmer god appetit.
  • Fremmer en god fordøjelse – afhjælper f.eks kolik, forstoppelse og luft i maven.
  • Inspiration til øvelser, du også kan lave derhjemme.

For at deltage på holdet:

Du behøver ikke have lavet anden yoga tidligere for at gå til Mor & Baby yoga. Du er velkommen ca. 6 uger efter en ukompliceret fødsel (spørg din læge, hvis du gerne vil i gang tidligere).

Har du fået kejsersnit, bør du tale med din læge, før du påbegynder en yogapraksis; start tidligst 10 uger efter fødslen. Da undervisningen er særlig velegnet for babyer, som endnu ikke er så mobile (f.eks “møffer” eller kravler), anbefaler jeg, at baby ikke er meget over 6 mdr., når vi starter.    

Restorativ yoga

Er en samlebetegnelse for Hatha yoga, der virker afspændende, afstressende og genopbyggende. Øvelserne, der er støttet af tæpper, hynder, blokke m.v., foregår i et meget roligt tempo med god tid til at give slip på spændinger og lade nervesystemet falde til ro og regenerere. De fleste stillinger laves enten liggende eller siddende på gulvet.

Et hold FOR ALLE. 

Hensyntagende yoga - Yoga hold, for personer med særlig behov

For dig der har små skader, skavanker eller hvor kroppen bare ikke er ”20 år” længere.

Har du f.eks. rygproblemer, nakkeproblemer, svag om knæet, stivhed efter operation el. lign. Så har du mulighed for at tilmelde dig dette hold, hvor der bliver taget særligt hensyn til dit udgangspunkt.

Undervisningen består af grundig opvarmning, vejrtræknings øvelser, forskellige asanas (stillinger) som understøtter dit særlige behov og der afsluttes med en afspænding.

Du får vejledning til din hjemmetræning.

Alle hold består af grundig opvarmning, vejrtræknings øvelser, forskellige asanas (stillinger) og afspænding (savasana).

Er du i tvivl om hvilket hold der passer til dig - så spørg gerne din Yogalærer.